Vraag en Antwoord » Aansluiting TV op audio versterker

Reageer op deze vraag » Terug naar Vraag en Antwoord »

  • Frans van der Meulen

Onlangs een nieuwe Bravia Digital LCD TV gekocht.Ik wil het geluid van de TV echter ook via mijn audio installatie afspelen. Op de TV zit een digital audio uit (optical). Mijn versterker heeft echter niet zo’n ingang, overigens de meeste versterkers is mijn gebleken hebben dat niet. Ik heb nu de versterker aagesloten op de upc box maar dat geeft een vervelende nagalm omdat het geluid niet even snel is. Vraag is er een converter zodat ik de Tv rechtstreeks kan aansluiten op de versterker, zodat het nagalm probleem weg is? 

  • Redactie Media Totaal
  • MT

RE: Aansluiting TV op audio versterker

Dank voor uw vraag. Sony meldt ons het volgende: ‘Als de versterker geen optisch digitale ingang heeft, moet u de analoge uitgang van de BRAVIA tv gebruiken. Indien het een recente BRAVIA tv is, kunt u deze analoge audio uitgang ook regelbaar maken. Dat betekent met de afstandsbediening van de tv het volume regelen over de speakers van de versterker. Dit kunt u instellen via het Geluidsmenu: Geluid-Hoofdtelefoonaansluiting-Speakerlink en daar kiezen voor ja of nee. (regelen met het regelbaarvolume van de TV / hoofdtelefoon of op een vast niveau laten spelen)
Mocht de BRAVIA tv geen analoge audio uitgang hebben, dan kan de hoofdtelefoon uitgang worden gebruikt.’

  • maarten

RE: Aansluiting TV op audio versterker

is het dan ook zo als je de headphone uitgang gebruikt dat de speakers van de tv worden uitgeschakeld?

een draadloze verbinding tussen de tv en de audio install. zou een alternatief zijn.
als dat al mogelijk zou zijn is een omvormer van digitaal naar analoog nodig zijn bij gebruik van de bestaande anal. audio installatie.

ook voor een draadverbinding: een digitale uitgang van de tv omvormen naar analoog: bestaat dat??

  • scheffer

RE: Aansluiting TV op audio versterker

wij hebben ook een sony bravia tv led bij onze oude lcd tv was het zo dat wij onze draadloze koptelefoon in hadden geplugd en dat we tegelijktijdig het geluid via de koptelefoon konden horen met dat uit de boxen van de tv dat kan nu niet meer hoe kan je dit maken dat het wel kan wie kan mij helpen ik heb aan de linkerkant van de tv een plug waar de koptelefoon in kan

  • Fred

RE: Aansluiting TV op audio versterker

Ik zat met een soortgelijk probleem.
Maar na wat zoeken in de instellingen van de tv kon ik hem zo instellen dat het geluid over de boxen te horen bleef wanneer er een plug in de koptelefoon aansluiting was gestoken.

Dus met een kabel van mini-jack naar tulp aansluiting, heb ik nu het geluid via de boxen van mijn tv en stereo installatie.

Reageer op deze vraag » Terug naar Vraag en Antwoord »